Fietsen en wandelen in Westerwolde


Bij Groningen denk je aan uitgestrekte akkers, klei en een verre horizon. Maar Westerwolde is anders. Hier geen rechte lijnen, maar slingerweggetjes. Hier geen verre einders, maar intieme stukjes hei, bos en akkerland. Kronkelende beekjes en glooiingen in het landschap doen je bijna twijfelen: is dit echt Groningen?

De ruggegraat van Westerwolde is de Ruiten Aa, een beek die zijn oorspronkelijke meanders heeft teruggekregen. Aan weerszijden van de beek, bijvoorbeeld bij Sellingen en Ter Apel, liggen gevarieerde bossen van meer dan een 1.000 jaar oud. Tegenwoordig laat de ijsvogel zich hier weer vaak zien. Een felblauwe flits en wég is ‘ie weer. In Ter Wupping komen 3 beken samen in een gevarieerd landschap met houtwallen en monumentale boerderijen. Wandelend of fietsend kun je in Westerwoldealle kanten op.

Meer over Westerwolde
Westerwolde genieten met een grote G

Sellingen

Sellingen (Gronings: Zèlng) is een dorp in de gemeente Westerwolde van de Nederlandse provincie Groningen. Het ligt in de streek Westerwolde aan de Ruiten Aa. Het dorp telde in 2009 ruim 1.000 inwoners en heeft een grondoppervlak van 9,95 ha.

In het dorp staat het gemeentehuis van de op 1 januari 2018 opgeheven gemeente Vlagtwedde dat sinds de fusie met Bellingwedde nog dienst doet als een van de twee gemeentehuizen van de fusiegemeente Westerwolde.

Meer over Sellingen

Zuidveld

Zuidveld is een buurtschap en streekje in de gemeente Westerwolde in het zuidoosten van de provincie Groningen (Nederland). Het ligt twee kilometer ten zuiden van Sellingen, ten oosten van het Ruiten-Aa-kanaal.

Zuidveld is ontstaan aan het einde van de 19e eeuw, toen de markegronden van Sellingen verdeeld werden en het gebied ontgonnen werd.De huizen van Zuidveld liggen aan de Zuidveldweg, die deels langs het Ruiten-Aa-kanaal loopt. De bebouwing aan de Breetuinenweg wordt ook tot Zuidveld gerekend.

Even ten westen van Zuidveld ligt de Zuidveldsluis in het Ruiten-Aa-kanaal, een van de vele sluizen in dit gebied met zelfbediening.

De video onderaan de pagina laat het gebied zien waar onze B&B is gelegen, het Ruiten A Kanaal, Zuidveld, Zuidveldsluis en het waterzuiveringsgebied (Heliofytenfilter) (Rietfilter).

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button